Sider

torsdag den 17. oktober 2013

Verdens bedste brownie

I går tog jeg hul på hele to fridage, da jeg jo skal arbejde i weekenden, så man kan jo sige at jeg nu holder weekend ;-) Min moster skulle besøge mine forældre, og vi aftalte at eftermiddagskaffen og kage skulle indtages her i Hjortshøj. Vi havde forinden været på Aros for, at spise frokost og se deres nye udstillinger, hvilket var rigtig hyggeligt. 
Jeg havde derfor om formiddagen været i sving med, at få bagt og valget faldt hurtigt på min ynglings brownie. 
Det er ganske enkelt verdens bedste og nemmeste kage. Jeg har i hvert fald svært ved at se argumentet med pulver-kager, for denne kage tager ikke meget længere at røre sammen. 
Hvis man får uventede gæster kan denne kage tages op ad fryseren og efter 15-20 minutter på køkkenbordet kan den indtages til en dejlig kop kaffe. Det er helt perfekt, og kagen bliver på ingen måde dårligere af at blive frosset. Den bliver endnu mere blød og svampet, så for mig er det en win-win-situation.
Kagen er lækker serveret til en simpel omgang eftermiddagshygge, men er altså også uhyre lækker som en nem omgang dessert med en kugle vanilleis og lækker frisk frugt. En kage bliver ikke bedre end kvaliteten af de forskellige ingredienser. Gør dig derfor den tjeneste at bruge en god kvalitets chokolade -  for det betaler sig.

Ingredienser
190 g mørk chokolade
150 g smør
6 hele æg
110 g hvedemel
150 g valnødder eller hasselnødder
375 g rørsukker
1 vanillestang

1. Smør og chokolade smeltes i en gryde ved svag varme. I mens piskes æg, sukker og vanillekorn helt hvidt og luftigt.2. Chokoladesmørret vendes forsigtigt i æggesnapsen, hvorefter mel og nøddekerner tilsættes. 3. Smør en bradepande( ca. 22 x 22 cm) eller beklæd den med bagepapir og bred dejen ud i et 2-3 cm tykt lag. 4. Kagen bages ved 175 grader i 25-30 minutter.



Opskriften er en af min mors gamle opskrifter, som formentlig har været brugt de sidste 20 år, men hold op den bliver aldrig for gammel. Det er en kage som bare altid virker og som altid falder i god jord hos både børn og voksne, så kan bestemt anbefale dig at komme i køkkenet. 
I dag er jeg i køkkenet igen, da jeg syntes at mine kollegaer skal forkæles med mini Hindbærsnitter i morgen, for det er jo trods alt efterårsferie. Lige nu sidder jeg og nyder en kop te, mens mørdejen hviler i køleskabet. 
God dag.

1 kommentar:

  1. 1 stk brownie og kop kaffe lige her i juletiden ville nu være rart :)

    SvarSlet