Som det fremgår af ugens madplan, så var aftenens menu "Pulled pork" burger med pommes frites. Selve kødet blev som sædvanligt lavet med krydderi-blandingen "Cajun" fra Urtekram, som nakkefileten blev gnubbet med et døgns tid før den skulle i ovnen. Da jeg simpelthen ikke orker det grill-halløj i et halvt døgn, tilbereder jeg altid kræet i min almindelige ovn. Se min opskrift her.
Oskar stod lidt tidligere op end vanligt og dermed røg grisebassen i ovnen allerede kl. 06.00, så her til aften spiste vi kl. 18. Hermed havde grisen været i ovnen ved 110 grader i 12 timer, og resultatet var smør mørt og saftigt kød, som faldt fra hinanden.
Jeg havde fredag i sidste uge lavet en aioli med hvidløg og manglede en undskyldning for, at få det spist. Derfor blev vi enige om, at tilbehøret til burgeren med Pulled pork skulle være rigtige pommes frites. Ikke sådan nogle ovnbagte nogen, men nogle lækre dybstegte i varm olie. Total luksus.
Jeg søgte af flere omgange på nettet for, at finde en fremgangsmetode når man ikke er ejer af en frituregryde. Der var beskrevet mange forskellige metoder og jeg plukkede vist lidt ud i det hele.
Jeg havde inviteret mine forældre på aftensmad, da jeg altid laver rigeligt med Pulled pork, så på trods af at vi var fire personer til aften var der også kød til fryseren. Vi spiste godt, men det var nu de lækre pommes frites - dyppet i aioli der trak;-) Til pommes friterne beregnede jeg 1 1/2 bagekartoffel per person.
Ingredienser
6 bagekartofler
1 liter olie, egnet til høj varme
Salt
1. Bagekartoflerne vaskes grundigt og skrællen beholdes på. De skæres i rustikke bjælker på 1 centimeters tykkelse.
2. Pommes friterne ligges i en stor skål og overhældes med koldt vand, hvorefter stivelsen fra kartoflerne udskilles heri. Vandet skiftes af flere omgang indtil det fremstår helt klart.
3. Pommes friterne koges i 4-5 minutter og fiskes forsigtigt op af gryden. De kogte kartofler nedkøles på et tørt viskestykke.
4. Olien opvarmes i en gryde og min blus fik 3/4 af fuld styrke. Det er vigtigt at sikre, at olien er tilstrækkelig varm før stegningen. Jeg dumpede et lille stykke kogt kartoffel i olien, og da det boblede lystigt omkring stykket var olien tilstrækkelig varm.
5. Kartoflerne steges af to omgange for, at blive sprøde og første gang skal de kun tage meget let farve. Jeg gav mine 5 minutter, hvorefter de kølede ned på fedtsugende papir.
6. Når alle kartoflerne har været i olien første gang skrues der op på fuldt blus under olien. Nu skal kartoflerne kun have ganske kort tid før de er gyldne og sprøde. Pommes friterne drysses med salt ved servering. Velbekomme.
Lækker og lidt syndig aftensmad - det er vist godt at vi ikke skal have "rigtige" pommes frites hver aften, men godt smagte de. Dejligt med endnu en ret i fryseren, det kan man jo aldrig klage over.
I morgen står den for alvor på efterårsmad når jeg serverer "Kartoffelporre-suppe", men jeg glæder mig allerede. Hvad skal I have til aftensmad på en torsdag?
God aften.
Hvordan varmer du din pulled pork op, efter den har været i fryseren? Har tit tænkt på, at jeg skulle lave ekstra til fryseren, og har også troet, at jeg gjorde det, men manden i huset har været uenig, og har spist det hele ;) men på et eller andet tidspunkt må det da lykkedes, og så vil jeg gerne kende den gode måde, at varme resterne på :)
SvarSletHej Betina Jeg plejer at tilsætte lidt ekstra marianade eller hvis stegen har smidt meget væske, så bruges det til opvarmning. Jeg pakker det ind i staniol sammen med væske og så ryger det i ovnen.
SvarSletDet var en smart måde at gøre det på, var nemlig bange for at det blev tørt, men det gør det jo ikke hvis det er i staniol :)
SvarSlet