Sider
▼
onsdag den 30. oktober 2013
Madblogger Udfordringen - Grydestegt kylling med sovs
Da jeg så dette indlæg omkring "Madblogger Udfordringen" tænkte jeg, at det kunne da kun blive skægt og ikke mindst en god udfordring, så derfor tilmeldte jeg mig med det samme. Det var der en masse andre madbloggere der ligeledes havde gjort, og udfordringen lød på at vi rent faktisk skulle prøve hinandens opskrifter af, enten som den er eller i en ny-fortolket udgave. What´s not to like ;-)
Min opgave blev at finde en lækker opskrift hos Grydeskeen.dk og da jeg jo netop havde fået fyldt min fryser med det lækreste fjerkræ var jeg ikke i tvivl om, at det var netop denne ret jeg ville lave i forbindelse med udfordringen.
En gammeldags grydestegt kylling med brun sovs er virkelig en lækker traditionel dansk ret, som vi dog også nyder et par gange om året herhjemme. Jeg har dog aldrig fået mig taget sammen til at få vist det på bloggen, så dette var en god anledning til dette og med et ordentlig stykke fjerkræ som udgangspunkt, så bliver det altså bare ikke bedre.
Jeg har fulgt Grydeskeens opskrift, som sådan set ligner den måde jeg normalt laver grydekylling, dog er jeg tilhænger af at kræet udstoppes med store mængder frisk persille. Jeg syntes nemlig, at smagen af kylling sagtens kan bære al persillen som giver en skøn smag til sovsen.
Det smagte himmelsk og det blev ikke ringere af, at jeg havde fundet nogle lækre danske aspargeskartofler. Det må dog tilføjes, at mit fjerkræ rent faktisk var en hane hvilket jo ikke er helt traditionelt, men det gjorde nu ikke smagen ringere. Hanekyllingen er fra Hopballe Mølle, hvor de virkelig forstår at avle noget lækkert og smagfuldt fjerkræ til utroligt fair priser.
Den grydestegte kylling er virkelig en klassiker som vil gå forrygende i de fleste småbørnsfamilier, i hvert fald i de familier med sovseglade små poder ;-)
Jeg serverede en simpel grøn salat med æbler skåret i tynde skiver og en mormor flødedressing til, hvilket lige satte prikken over i´et. Der er bare noget med den lækre sovs, mormordressingen og lidt sprød salat.
Dette er derfor en opfordringen til at få gang i stegegryden - for hold op det smager skønt.
I morgen er dagen hvor der trækkes lod i bloggens fødselsdags give away, så hvis du skynder dig kan du nå, at deltage her.
Fortsat god dag.
Åhh det er en sand sommeret i min familie, og jeg får helt lyst til en bid af sommeren lige nu ... savle savle.
SvarSletFedt at du gad lege med -
måske du er frisk på en anden runde også? Pønser på noget med tematisering/årstidsbestemt næste gang ...
Mvh La Cucina Nada
Hej La Cucina Nada
SvarSletJa, det var lidt sent på året med grydekylling for jeg opfatter det nu også som en rigtig sommerret. Jeg ønskede mig helt tilbage til sommeren ;-)
Jeg er bestemt frisk på at lege med en anden gang, da det er skønt med lidt udfordringer i det daglige. Et gennemgående tema kunne være skægt og kunne vise hvor forskellige vi hver især tænker om mad.
Mvh Matilde
Kylling er ALTID godt :-)
SvarSletJeg er totalt afhængig af min Römertopf til de halve kyllinger, jeg får fra Allegården... Herhjemme spiser vi nemlig også kun dyr, der har haft et værdigt liv :-)
www.allegaarden.dk
Like Bree
http://deterbaresundt.blogspot.dk/2013/11/madblogger-udfordringen.html
Tak fordi du læser med....
SvarSletJa, en sådan kylling smager altså også bedre og så kan den nydes med god samvittighed ;-)
mvh Matilde