Igår aftes kom jeg til at tænke på de "frøsnappere", som i hvert fald her i byen, er snoet brød med et indre af pikantost. Jeg ville dog i stedet lave en "frøsnapper" med hindbær i stedet for pikantost, således at det var en lidt sødere snack.
Lige for tiden er Oskar hel vild med hindbærgrød på sin havregrød om morgenen. Jeg havde derfor allerede en kogt kompot med hindbær og blåbær i køleskabet. Jeg tænker, at en god marmelade også vil kunne gøre arbejdet ;-)
Ingredienser
50 g gær
4 dl mælk
2 æg
200 g smør
1 tsk salt
1 spsk sukker
200 g Ølandshvede
100 g Hvid hvede
600 g hvedemel
4 dl hindbær-kompot
Sesamfrø
1 æg til pensling
1. Mælk og smør opvarmes i en gryde indtil det er "lillefinger" varmt, hvorefter gæren udrøres heri.
2. Diverse mel, sukker og salt afvejes i skålen til din røremaskine, hvorefter dette omrøres mens den lune mælk tilsættes lidt ad gangen. Når alt mælkeblandingen er tilsat, tilsættes æggene et ad gangen og dejen røres indtil den er glat og smidig.
3. Dejen deles i to lige store dele. Drys lidt mel ud på bordpladen og rul den ene del ud til en firkant på 30 x 50 cm. Halvdelen af hindbærkompotten fordeles ud på den ene halvdel af dejen, hvorefter dejen foldes sammen ind over frugten.
4. Der pensles nu med æg og der drysses et godt lag sesamfrø, men giv lige dejen et lille klap så de små frø hænger fast. Skær nu dejen i lange strimler, du bestemmer selv tykkelsen. Hvert stykke drejes som en spiral og ligges på en bageplade med papir. Denne fremgangsmåde bruges igen til den sidste del af dejen.
5. "Frøsnapperne" hæver i 30 minutters tid og bages herefter i 12-14 minutter ved 200 grader. Velbekomme.
Jeg lavede kun "frøsnappere" af den ene halvdel af dejen, og den resterende halvdel blev til små boller med sesamfrø. Denne opskrift vil give 20-24 stk "frøsnappere" alt efter hvor store du laver dem.
Jeg valgte, på trods af frugtfyldet, at tilsætte sesamfrø da det ligesom bare hører sig til og det smagte stadig super godt.
Jeg pakkede dem ned som vi skal have med imorgen tidlig, og så lå der én og ventede på, at Oskar kom hjem fra vuggestuen. Oskar fangede hurtigt, at der var tale om brød og da han så smagte hindbærrene var han hurtigt solgt. Jeg håber virkelig, at de andre unger hos "Knopperne" også godkender dem imorgen formiddag, hvor de skal serveres.
God aften.
De er godt nok noget mere flotte end de frøsnappere man ser ved bageren til hverdag :)
SvarSletHej Christoffer
SvarSletMange tak - jeg forsøgte også at gøre mig lidt umage - men det var nu egentlig ret nemt. Nu håber jeg bare de bliver spist - men mon ikke ;-)
Tak fordi du læser med, mvh Matilde