Sider

mandag den 25. november 2013

Det er risengrød........

Ja, i fredags havde Oskar det heldigvis bedre men det skulle åbentbart kun holde indtil natten til mandag, hvor han så endnu engang havde høj feber. Åhhh altså, det må da snart slutte al det sygdoms-halløj. Derfor er dagen i dag gået med en tur til lægen, hvilket den lille mand bestemt ikke var helt tilfreds med, da der skulle tages en blodprøve. Det var heldigvis hurtigt glemt og han sov med det samme han sad i bilen. Ja, hvem siger det ikke er hårdt at være syg ;-) Heldigvis er han ramt af en omgang virus-infektion og ikke en lungebetændelse som sidst, så det er vist bare at vente på bedring.
Aftensmaden i aften blev i stedet for "fiskefingre" risengrød, men det endte med at Oskar ingen ting ville spise og ovenikøbet ville han ikke engang smage den lækre hindbærsaft, vi havde købt på "Sweets-festival" søndag formiddag. Her var ungen ellers i et fremragende humør og var helt fornærmet over, at han ikke måtte drikke uanede mængder saft. Saften blev nemlig serveret i små søde plasticglas, som passede helt perfekt i små børnehænder. 
Normalt får Oskar ikke andet væske end vand og mælk, men når menuen står på risengrød hører der sig et glas godt saft til og gerne med hindbærsaft. 
De lækre safter vi købte fra Bornholms Mosteri er tilsat et minimum af sukker i forhold til lignende produkter på markedet. Alle ingredienserne er økologiske og de har en naturlig smag uden al den tilsatte sukker. 
Jeg købte et par flasker, men holdte mig til hindbær og rabarber, og de smagte simpelthen af sommer og sol. Jeg glæder mig til, at de sidste flasker skal nydes her over vinteren, så man i kulde og frost kan sende en lille tanke mod sommer og sol. 
Selve Sweets-festivalen var en smule skuffende, da der simpelthen var for få messestande taget i betragtning af, at man skulle betale 100 kr. ved køb i døren. Yderligere syntes jeg ikke der var fyldt med vanvittig gode messetilbud og vi brugte faktisk ikke engang i en time derinde. Det var dog positivt, at man kunne komme billigere ind, hvis man troppede op "off peak", og Oskar og jeg kom derfor ind for 50 kr + gebyr.
Her til aften skal i dog ikke 
I skal dog ikke snydes for en helt almindelig opskrift på risengrød.

Ingredienser
1,7 L letmælk
0,3 L vand
3 dl grødris
1 tsk salt

1. Alle ingredienser hældes i en gryde, gerne tykbundet, og det hele bringes langsomt i kog. Når det er kommet i kog skrues der ned på middelvarme, hvorefter grøden simrer i 45-60 minutter indtil grøden har den rette konsistens. Der skal under tilberedningen røres jævnligt i grøden, da det ellers nemt kan brænde på.
2. Serveres med et godt drys kanelsukker, en smørklat og et glas hindbærsaft.


Desværre endte den unge mand i seng uden aftensmad. Det er helt mærkelig, da risengrød virkeligt er favoritspisen over alt, så helt god er han da ikke.
Nu trænger jeg til en kop the, lidt netflix´ning og så tidligt i seng. God aften.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar