Sider

mandag den 24. juni 2013

Kylling med perler

For noget tid siden faldt jeg over en opskrift i "Alt for Damerne" og i lørdags var det altså blevet tid til, at denne opskrift skulle afprøves. Det var en let og hurtig gryderet med perlebyg, kyllinglår, broccoli og asparges og kan måske bedst beskrives som en slags nordisk risotto.
Jeg lavede et par ændringer i den oprindelige opskrift, da retten dermed passede bedre til mine smagsløg og indholdet i vores køleskab. Hvorfor tilsætte sukkerærter når man kan tilsætte lækre danske grønne asparges. Mums.

Ingredienser

200 g champignon
Smør til stegning
1 kg kyllingelår
1 tsk karry
4 dl hønseboullion
1 dl hvidvin
100 g perlebyg
10 grønne asparges
1 lille broccoli-hoved
1 fed hvidløg
Frisk hakket persille
Salt og sort peber

1. Champignon skæres i skiver. Herefter svitses kyllingelår, hvidløg og champignon i en god klat smør sammen karryen i 2-3 minutters tid.
2. Boullion, vin og perlebyg tilsættes og retten simrer videre under låg i 15 minutter.
3. Imens vaskes asparges og broccoli, som bagefter skæres i passende stykker.
4. Efter de 15 minutter er gået tilsættes asparges og broccoli, som nu koger med yderligere 3 minutters tid. Retten smages til med salt og peber, og en stor håndfuld hakket persille vendes i lige inden servering.


Jeg syntes det var en utrolig lækker og smagfuld aftensmad, men min bedre halvdel som sad ved siden af, så ud som om han var på nippet til at gå hjemmefra. Det startede faktisk allerede da han så posen med perlebyg, som åbenbart betragtes som "klid", så det var en noget broget succes.
Jeg vil bestemt anbefale jer, at lave retten for kyllingelårene giver perlebyggen den lækreste smag og de stadig sprøde grøntsager er lige prikken over i´et. I ved jo hver især om retten er "serverbar" i jeres hjem - forhåbentlig har I en mand som er til klid;-) 
Ham den utilfredse måtte dog indrømme, at det smagte bedre end forventet, men opskriften var bestemt ikke en gemmer.
Imorgen får Oskar og jeg besøg af Kathrine, Louise og lille Viktor, hvilket vi begge glæder os til, for det bliver jo som altid hyggeligt. 
God aften

Ingen kommentarer:

Send en kommentar