Sider

mandag den 1. juli 2013

Vaniljeprikket hindbær syltetøj

Syltetøj er ikke det som vi spiser mest af herhjemme, men hvis det nydes så skal det altså være hjemmelavet. Det er som med så meget andet mad rart, at vide hvad det indeholder og når man laver det selv, kan man jo også få det som man ønsker det. 
Mine specielle ønsker i forhold til syltetøj er at, det skal være hindbær, indeholde vanille og så må det ikke være alt alt for sødt. Jeg laver syltetøjet efter samme opskrift som min mor, og det giver i min optik det lækreste syltetøj som passer helt perfekt oven på en hjemmebagt lun bolle med smør. 
Det har endnu engang vist sig, at de konventionelle hindbær på frost er fyldt med  rester af sprøjtegift og vasket i beskidt(læs fækalt) vand. Derfor vælg de økologisk, da du dermed undgår dette - det er bedst for dig og dine kære. 
Til denne opskrift kan med fordel købe sukker tilsat pektin, da det er med til at give syltetøjet den helt rette konsistens. Jeg havde dog kun almindeligt sukker i skabet, men jeg tilsætte dog 50 g ekstra og lod syltetøjet koge lidt mere ind. 
Det manglende pektin gør, at syltetøjet skal koge lidt længere for, at opnå den rette konsistens og det syntes jeg er lidt ærgeligt. Jeg syntes smagen ændrer sig når både frugtsukker og det tilsatte sukker får lov, at karamellisere yderligere. Det er dog en smagssag, så prøv at smage dig frem.
Her er dog opskriften som jeg brugte sidst med almindeligt rørsukker. Det skal tilføjes, at man kan købe pektion i pulver form og så selv tilsætte det.

Opskrift
Portionen svarer til et stort syltetøjsglas

300 g økologiske hindbær fra frost
1,5 dl rørsukker
Kornene fra én vanille stang og selve stangen
Saften fra en halv citron

1. Alle ingredienser koges ved lav varme i 30 minutter, eller indtil syltetøjet har den rette konsistens. Konsistensen testes ved, at tage en teskefuld syltetøj og hælde det på en kold tallerken. Når syltetøjet er køligt kan konsistensen bedre vurderes, hvis det fortsat er for tyndt, lader du det koge lidt videre.
2. Smag på syltetøjet, måske det mangler lidt mere sukker eller lidt mere citron. Du bestemmer. En teskefuld lakridspulver smager også skønt, hvis du er til den kombination.



Syltetøjet blev lavet i sidste uge og det står bare og venter på, at blive spist. Det bliver der vist rigelig mulighed for over de næste par uger. Oskar og jeg forventer indtil flere besøg og på torsdag får vi besøg af de af mine kollegaer, som også er på barsel, de kommer for at se huset, hygge og spise jordbærkage. 
Mazarintærten er bagt her til morgen, så den skal bare toppes med lækker vanillecreme, flødeskum og danske solmodne jordbær. Mums, glæder mig allerede til torsdags hygge og kage. 
God dag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar