De tre små retter som vi fik til aften var alle med til at få ryddet lidt ud i køleskab og fryser. Det er rart med en dag om ugen, hvor der bliver ryddet ud i de fødevarer som er yderst på planken. Det er rart for samvittigheden, men bestemt også for pengepungen. I dag var der nogle lækre rester, så det var nu ret nemt at servere lækre snackretter på sådan en hel almindelig regnfuld og kedelig mandag.
Filodejen var til overs fra forrige uges lakseruller, og da jeg havde en halvvissen omgang babyspinat og en åben fetaost var min første tanke den græske Spanakopita. Den blev ikke som den serveres i Grækenland, men det smagte nu dejligt alligevel.
Ingredienser
150 g fetaost
3/4 bakke babyspinat
1/2 rødløg
2 ark filodej
Olie
Peber
1. Rødløget finthakkes og sauteres i et par minutter i en smule olie. Nu tilsættes spinaten og der røres indtil spinaten har smidt al overflødigt vand. Spinaten nedkøles og spinaten drænes for yderligere vand.
2. Hvert ark filodej klippes i 3 strimler, hvor der for enden af hver strimmel ligges en 1/6 del af spinat og fetaost. Herefter rulles hver strimmel til en trekant, og herefter pensles denne med olie.
3. Bages ved 200 grader i ovnen i 15 minutters tid eller indtil trekanterne er lysebrune og sprøde. Trekanterne kan sagtens spises alene, men det smager også lækkert med lidt thatziki som dyppelse.
Køleskabet bød også på en rest af den spicy dip fra sidste uge, hvor dippen var tilbehør til de friske forårsruller. Dippen blev i aften brugt som marinade til et par kyllinge-inderfileter, og det smagte altså helt fantastisk. Kødet blev lækkert mørt og saftigt. Dippen kan virkelig anbefales som marinade til kyllingekød, men tænker også at andet lyst kød såsom svinekød vil fungere godt.
Sidst men ikke mindst havde jeg en rest af den oksemørbrad, som blev serveret på min fødselsdag. Den italienske ret Vitello Tonnato er i den oprindelige udgave kalvekød serveret med en tunsauce, men det blev altså oksekød i denne udgave. Det smagte dejligt og det er en god måde, at få brugt resterne af en steg på. Selve kombinationen af fisk og okse lyder for mange meget speciel, men jeg kan kun opfordre jer til at prøve det, for det er altså super lækkert.
Tunsaucen er traditionelt en mayonaisse-lignende sauce med masser af olie, æggeblommer, ansjosfileter, kapers og selvfølgelig tun. Mit køleskab bød ikke på hverken æggeblommer og ansjosfileter, så min udgave blev med udgangspunkt i hvad mit køleskab så rummede. Det blev altså en noget lettere udgave, men den smagte altså lækkert alligevel.
Ingredienser
En rest oksesteg, skåret i så tynde skiver som muligt
1 lille dåse John West
1 spsk creme fraiche
1 spsk god mayonaisse
Saften af en halv økocitron - skal rives over retten ved servering
1 spsk kapers
Salt og peber
Persille
1. Kødet skæres i tynde skiver og anrettes på et fad. Herefter blendes de resterende ingredienser, bortset fra persillen, og saucen hældes over kødet. Der pyntes med lidt ekstra kapers, hakket persille og revet citronskal.
Det var aftenens mad og det var nu ret lækkert alt taget i betragtning.
I morgen skal vi til østen, hvor den står på San choy bau og jeg glæder mig. Læs med i morgen, hvis du ikke kender retten.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar