I opskriften skulle der bruges shiitakesvampe, men jeg brugte almindelige brune svampe da jeg ikke orkede, at jage hele byen rundt efter de asiatiske svampe. Det er kun de større supermarkeder som fører svampene og så er de bestemt ikke gratis. Opskriften er til 4 personer, men alt afhænger selvfølgelig af appetitten.
Ingredienser
1 bundt forårsløg, skåret i tynde ringe
300 g finthakkede brune champignon
2 fed hvidløg, fint hakket
2 spsk fintrevet ingefær
1 finthakket grøn chili
500 g kalv og flæsk
3 spsk. riseddike
3 spsk. soya
3 spsk. østerssauce
Friskkværnet peber og evt. mere salt
2 mini romainesalat-hoveder
Pynt
2 håndfulde hakket salte peanuts
3 forårsløg i tynde ringe
1 grøn chili i tynde skiver
1. Sautér forårsløg, svampe, hvidløg, ingefær og grøn chili i lidt olie i 3-4 minutter - det må ikke branke. Tilsæt kødet og lad det få lidt farve.
2. Tilsæt riseddike, soya og østerssauce, rør igen og lad det simre i 10 minutters, smag til med peber og evt. mere salt.
3. I mens kødet simrer, skilles salatbladene og de skylles grundigt. De sidste ting til pynten hakkes ligeledes, og det hele sættes på bordet. Ved bordet tages kødet op i et salatblad, drysses med forårsløg og peanuts - og hvis man er til stærk mad - frisk chili. Salatbladet rulles let sammen og spises straks. Velbekomme.
Endnu en omgang spicy snack aftensmad, der er altså bare noget over at spise mad med fingrene ;-) Retten har den der lækre umami-smag stammende fra svampene, soyaen og østerssaucen - det gør at man får lyst til at spise alt alt for meget. Mums.
Det var dog ikke lige den mest børnevenlige aftensmad, da der var lidt for meget spark til at Oskar kunne spise med, så jeg lavede et par frikadeller til ham istedet. De røg ned med stor hastighed, dyppet i kartoffel-broccoli-mos. Ja, jeg ved godt hvad jeg ville foretrække og forhåbentlig vil han også synes om denne ret engang i fremtiden.
Jeg vil nu slænge mig på sofaen med et par magasiner, nu hvor der skal ses fodbold i vores flimmerkasse.
God aften.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar