I dag havde vi besøg af fiskebilen og det passede jo helt perfekt, da vi jo skulle have hjemmelavede fiskefingre og et stjerneskud på lørdag.
Jeg købte et stykke lyssej og beregnede omkring 125 g per voksen, men vi kunne vist godt have spist lidt mere for det smagte jo super lækkert. Maden tog lige under en time at lave og det var skyldtes jo den tid kartoflerne skulle have i ovnen, men imens kan man lige klare paneringen og borddækning.
Tilbehøret til fiskefingrene var ovnfritter, gnavegrønt og en tatar-wannabe dip, nemt og simpelt.
Ingredienser
Dip
150 g græsk yougurt
30 g mayo
2 tsk dijon
3 spsk finthakket frisk persille
2 tsk finthakket kapers
2 spsk citronsaft
Salt og peber
Ovnbagte kartofler/rødder
2 bagekartofler
4 persillerødder
Et par spiseskefulde olivenolie
Salt og peber, eller hvad man nu ønsker af krydderier.
1. Alle ingredienserne til dippen røres sammen og stilles på køl ind til der skal spises.
2. Bagekartoflerne og persillerødder vaskes grundigt og kartoflerne beholder skindet på. Persillerødderne skrælles og alle dele skæres i stænger på 1,5 cm x 1,5 cm. Stænger puttes i en frysepose og deri hældes olivenolien, salt og peber og det hele rystes godt.
3. Fritterne hældes i et ovnfast eller på en bageplade og sættes i en forvarmet ovn på 180 grader i 40-45 minutter. Vendes et par gange undervejs.
Ingredienser
1 dl rasp
1 spsk revet citronskal
2 spsk finthakket persille
1 dl hvedemel
1 æg
125 g lyssej alternativt torsk
Olie til stegning
1. Raspen blandes på en tallerken med citronskal, persille, salt og peber. På en anden tallerken ligges melet og på en tredje tallerken piskes ægget let sammen.
2. Lyssejen skæres i strimler på 2 cm i bredden og vend dem med lidt salt og peber. Nu vendes fiskestykkerne først i mel, så æg og til sidst i rasp. Derefter ligges de på et fad.
3. En stegepande med 1 cm olie opvarmes og fiskefingrene steges indtil de er gyldne på alle sider, omtrent et par minutter på hver side. Når de er færdige ligges de på fedtsugende papir og serveres straks sammen med ovnfritterne, dippen og gnavegrønt ved siden af.
Det var en super lækker aftensmad og det er bestemt ikke sidste gang at fiskefingrene kommer på menuen herhjemme. De var lækre og sprøde, og milevidt fra de lede fiskefingre som ligger i supermarkedernes frysedisk. Jeg har godt nok aldrig smagt dem, men til de priser som de sælges til, så kan de umuligt indeholde andet end "skidtfisk".
Næste gang skal der vist eksperimenteres lidt med selve paneringen for jeg tænker, at sesamfrø, hakkede nødder og andre krydderurter kunne være lækkert. Jeg elsker når aftensmaden giver mig lyst til, at gå i køkkenet igen.
Oskar nåede desværre ikke, at få smagt fiskefingrene da vi kom alt for sent i gang. Mine forældre kom hjem i eftermiddags så jeg prioriterede, at vi i stedet kørte ud og afleverede Frida og dermed var vi sent hjem. Oskar spiste derfor en ordentlig portion af gårsdagens forlorne hare med mos og store mængder sovs. Vi levnede en enkelt fiskefinger til hans frokost i morgen i vuggestuen, så forhåbentlig falder det i den unge mands smag.
God aften.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar