Til aften stod den på restemad og det blev resterne af mandagens forlorne hare, som dermed endte sine dage i en burgerbolle. Sovsen måtte vi dog se længe efter da Oskar spiste det sidste igår, så vi andre måtte nøjes med rødkål, en hjemmelavet agurkesalat og et par skiver hare.
Der findes ikke noget bedre end en hurtig omgang hjemmelavet agurkesalat, hvor agurken stadig er sprød. En agurkesalat passer også helt perfekt til efterårsmad, og kan jo nydes lidt endnu indtil det er slut med de danske agurker.
Jeg laver altid agurkesalat selv, da jeg syntes dem man køber på glas er kedelige, farveløse og så mangler de bid. Det tager ingen tid at bikse det hele sammen og en agurkesalat kan jo sådan set smages til med lige det som man lyster. Jeg laver sjældent en hel traditionel udgave og min ynglings krydring er frisk chili, persille og sennepskorn.
Her er opskriften på aftenens agurkesalat, som dog kan ændres som man lyster det.
Ingredienser
1 agurk
2 dl edikke
1 dl vand
4 spsk sukker
1,5 tsk salt
4 skiver frisk jalapenos
1 tsk sorte sennepskorn
Lidt finthakket persille
1. Agurken skæres vha. et mandolin-jern i så tynde skiver som muligt. De resterende ingredienser blandes sammen i en skål, og agurkerne vendes heri. Salaten må gerne trække et par timer eller til næste dag, men kan også spises med det samme dog vil krydderierne ikke have afgivet meget smag.
Dejlig og velsmagende restemad, som kunne laves uden gråd, også selvom det var midt i ulvetimen. Det er altså skønt med rester engang imellem, da det frigiver tid og overskud til andre ting. Jeg fik givet Oskar et karbad, og det blev et dejligt langt ét med masser af tid til at lege. Nu er Oskar i fuld sving i stuen med hans gå-cykel, som får en noget hårdhændet behandling, alt i mens vi venter på hans far.
Resterne af denne agurkesalat gemmes til Oksegryden på fredag, hvor lidt surt tilbehør passer helt perfekt til.
God aften.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar