Oksegryde er bare et andet ord for en gullasch-inspireret gryderet. Det er ikke en traditionel dansk gullasch, da jeg generelt ikke er speciel vild med de overkogte gulerodsstykker. I mine øjne bidrager de ikke rigtigt med noget.
Vi spiser mange mange svampe herhjemme og der er bare noget med kombinationen oksekød, svampe og fløde - det kan ganske enkelt kun smage himmelsk. Yderligere tilsætter jeg cocktailpølser for min mand og søns skyld, da de vist mener det hører sig til.
Til en sådan en gryderet skal der bruges oksekød i rustikke mundrette stykker, men det kan være en udfordring at finde kød som er værd at spise efter lang tids kogning i en gryde. Supermarkederne sælger ofte kødstykker til gullash, hvor udskæringen oftest er tyksteg og det syntes jeg simpelthen ikke smager lækkert. Det bliver så tørt og nogle gange let surt, så de sidste mange gange hvor jeg har lavet en lignende ret, har jeg købt en oksecuvette på tilbud. Den har jeg afpudset og skåret i tern, og det har simpelthen bare fungeret helt perfekt. Det skal stadig koge en rum tid, men den har en helt anden marmorering og kødet ender derfor ikke som sådan nogle små mærkelige gnallinger. Yderligere giver det sovsen endnu mere okse-smag, det er billigere og det smager altså bare bedre. Punktum.
Ingredienser
1,2 kg oksecuvette
2 mellemstore løg, hakket
500 g blandede svampe
5 dl vand
1 dl fløde
Salt og peber
Smør
Kartofler
Mælk
Hvedemel
1. Cuvetten afpudses og skæres i tern. Kødet brunes af flere omgange i en stegegryde, hvorefter løgene tilsættes og brunes med et par minutter. Vandet tilsættes og kødet simrer nu i et par timer indtil det er mørt.
2. Svampene brunes på en stegepande og tilsættes oksegryden, mens kartoflerne koges til kartoffelmos. Kødsovsen jævnes med en melblanding, og sovsen koges godt igennem og smages til.
3. Gryderetten serveres til kartoffelmos, men kan også serveres til ris. Velbekomme.
Comfort food når det er bedst. Resternes skal vi nyde på søndag og så er det også slut på "sovse-ugen".
Da jeg hentede Oskar i eftermiddags i vuggestuen måtte jeg konstatere, at han da vist ikke var helt rask. Da vi kom hjem viste det sig også, at han havde feber og derfor blev der ikke så meget aftensmad for hans vedkommende. Nu sover han og vi krydser fingre for, at det er noget der er hurtigt overstået. Stakkels lille fyr og så i hans mors sidste weekend på barsel.
God weekend.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar