Sider

fredag den 27. september 2013

Frugtgrød med æble og pære

Et af dagens gøremål, mens jeg stadig går hjemme, var at få lavet en stor portion frugtgrød for æblerne og pærerne lå jo bare og ventede i køleskabet. Det er skønt, at få frosset et par portioner ned, for så er det jo nemt lige at tage det op. Dermed kan Oskar få en klat frugtgrød på sin havregrød, på lidt yougurt når han kommer hjem fra vuggestuen eller til en let dessert med lidt flødeskum og nødder. Der skal i hvertfald snart laves en ny portion, nu hvor de lækre danske æbler endelig er her. 

Ingredienser
2,5 kg blandet æbler og pærer
Saften af 1 citron
6 spsk sukker
Et par tomme vaniljestænger
6 spsk vand

1. Alt frugten skrælles hvorefter kernehus mm. fjernes og frugten skæres i grove stykker. 
2. Det skårne frugt hældes i en stor gryde, hvorefter de resterende ingredienser tilsættes og æblerne simrer på mellemste blus indtil frugten er udkogt. Det er lidt en smagssag hvor udkogt man ønsker sin frugtgrød, men herhjemme skal den være forholdsvis udkogt og uden alt for store stykker. Hvor længe det tager afhænger af frugtstykkernes størrelse, men også af hvilken sort der er valgt. Prøv dig frem, og pas på det ikke brænder på i bunden.


Det blev en lækker sød-syrlig grød med uendelig mange små vaniljeprikker, og jeg blev atter overrasket over, hvor meget smag og korn der gemmer sig i de "tomme" vaniljestænger. 
Når jeg bruger vaniljestænger gemmer jeg altid de tomme stænger i en dåse med fint rørsukker. Hermed får man fuld value for sine penge, da de lækre stænger fortsat er fuld af aroma og i løbet af kort tid, har man en lækker vaniljeduftende sukker. Nogle gange blender jeg sukkeret med de tomme stænger, da man dermed får et kraftigere smagende vanillesukker men det bliver pga. resterne fra stængerne meget mørkt. Dermed kan sukkeret ikke bruges i lyse cremer, is mm. men det er perfekt til kager og det slår det købte vaniljesukker med længder. 
Nu mangler vi bare, at Oskar kommer hjem fra vuggestuen og så skal han vist have en lille portion frugtgrød med græsk yougurt. 
God weekend. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar