Normalt kan Oskar godt lide retter med ris og sovs. Jeg er tvivl om han overhovedet vil spise noget i aften, da han på grund af sygdom er gået fra kosten eller rettere sagt så er han gået på grød. I den sidste uge har han levet af havregrød, risengrød og dadelkugler, men det gider vi andre jo ikke at leve af 27-7.
Oskar har fortsat feber, men håber da snart der kan ses en ende på alt det sygdom. I dag er han blevet passet hos sine bedsteforældre, så begge forældre kunne komme på arbejde, og det bliver desværre nødvendigt igen imorgen. Jeg har heldigvis fri på fredag, så der kan han blive hjemme hos mig.
Oskar har fortsat feber, men håber da snart der kan ses en ende på alt det sygdom. I dag er han blevet passet hos sine bedsteforældre, så begge forældre kunne komme på arbejde, og det bliver desværre nødvendigt igen imorgen. Jeg har heldigvis fri på fredag, så der kan han blive hjemme hos mig.
Ingredienser
450 g hakket kalv og flæsk
2 mellemstore løg
2 spsk kartoffelmel
2-3 spsk mælk
2-3 spsk mælk
1 syrligt æble
2 spsk madras karry
1 kyllingeboullionterning
1 kyllingeboullionterning
4 dl vand fra kogning af kødbollerne
1 dl mælk
Maizenamel til jævning
Salt og sort peber
1. Løg hakkes groft i en foodprocessor, hvorefter kartoffelmel og kød tilsættes og farsen køres indtil den er glat og ensartet. Tilsæt eventuelt lidt mælk, hvis farsen virker for tør.
2. Kødbollerne formes og koges i en gryde i 1 liter vand. Kødbollerne er tilberedt når de flyder op til overfladen. Herefter tages bollerne op og 4 dl af vand gemmes til sovsen.
3. I lidt olie svitses karry og bagefter rives æblet fint ned i gryden. Mælk og vandet tilsættes og sovsen simrer ved lav varme, mens risene koger. Når risene trækker smages sovsen til og jævnes til ønsket konsistens. Kødbollerne kommes i sovsen og det hele varmes langsomt op. Velbekomme.
Denne portion gav 12 kødboller og da vi kun fik spist halvdelen blev resterne frosset ned.
Vi fik en simpel salat med agurk, æble, banan, sukkerærter og hakket saltede peanuts. Jeg elsker kombination af karry sammen med frugt, og det er for mig nødvendigt med en "salat" ved siden af, da retten ellers nemt bliver lidt for "blød".
Det er super skønt, at starte på arbejde igen og dejligt, at være sammen med mine kollegaer. Jeg er godt brugt når dagen er omme, men mon ikke det hurtigt bliver bedre.
Nu vil jeg få styr på madpakke og lignende til imorgen - bagefter kalder sofaen ;-)
God aften.
3. I lidt olie svitses karry og bagefter rives æblet fint ned i gryden. Mælk og vandet tilsættes og sovsen simrer ved lav varme, mens risene koger. Når risene trækker smages sovsen til og jævnes til ønsket konsistens. Kødbollerne kommes i sovsen og det hele varmes langsomt op. Velbekomme.
Denne portion gav 12 kødboller og da vi kun fik spist halvdelen blev resterne frosset ned.
Vi fik en simpel salat med agurk, æble, banan, sukkerærter og hakket saltede peanuts. Jeg elsker kombination af karry sammen med frugt, og det er for mig nødvendigt med en "salat" ved siden af, da retten ellers nemt bliver lidt for "blød".
Det er super skønt, at starte på arbejde igen og dejligt, at være sammen med mine kollegaer. Jeg er godt brugt når dagen er omme, men mon ikke det hurtigt bliver bedre.
Nu vil jeg få styr på madpakke og lignende til imorgen - bagefter kalder sofaen ;-)
God aften.
En af mine livretter :P
SvarSletJa, Boller i karry er sååå godt; -) Hvor arbejder du henne nu Christian?
SvarSlet