På papiret var fredag min første "fridag", dagen hvor der skulle ordnes vasketøj, rengøring og andet husligt arbejde. Det endte desværre ikke således, da Oskar allerede fra morgenen af havde høj feber, så vi endte atter i lægens venteværelse. Det viste sig, at den lille mand havde pådraget sig en omgang lungebetændelse, så vi måtte bagefter på apoteket efter penicillin og så var den dag nærmest gået. Der var i hvert fald ikke mulighed til al det planlagte, da han hostede og kun ønskede at sidde på sin mor hele eftermiddagen.
Det var derfor skønt, at det var en nem og hurtig lavet aftensmad, hvilket formentlig også havde været tanken forrige weekenden da madplanen blev lavet.
Det var ellers meningen, at jeg torsdag eftermiddag skulle have lavet dej til sandwichbrød, men alt overskud var skyllet væk pga. opstart på arbejde og en ikke-nat-sovende Oskar. Derfor købte jeg et par boller hos Salling, hvilket gjorde aftensmaden endnu nemmere og de smagte nu ganske godt deres boller. Jeg fik en bolle med cheddarost og solsikkekerner, mens min mand fik en ciabatta-bolle, da det er hans favorit.
Tunsalaten er en opskrift som jeg bruger ofte i perioder, hvor jeg bruger det til madpakken eller som en hurtig forret. Salaten kan fint laves uden krydderurter, men det er altså lige "prikken over i´et" , men i mangel af bedre er det intet problem. Brug i stedet for masser af citronsaft, da det komplementerer tunen godt.
Denne opskrift er til 4 personer, så vi har nydt en sandwich til frokost i dag.
Ingredienser
2 dåser tun i vand
250 g græsk yougurt
1 spsk Hellmanns mayo
1 stort løg
1 bundt dild
5 cm frisk agurk
2 håndfulde majs.
Saften af 1 lime
Salt og sort peber
1. Løg og agurk hakkes i helt fine tern, og hældes i en skål. Herefter tilsættes limesaft, hakket dild, majs, mayo og yougurten.
2. Vandet drænes fra tunen og tunen blandes med "dressingen" som til sidst smages til med salt og peber. Lad gerne tunsalaten trække 30 minutters tid i køleskabet, men den kan også serveres med det samme.
I aften skal vi også have omgang let aftensmad, men den kræver trods alt lidt mere arbejde. Det bliver en omgang quesadillas med kylling serveret med guacamole og creme fraiche.
I dag går det heldigvis bedre med Oskar. Han er glad og smilende, hvilket har været næsten uset i denne uge, så nu mangler vi bare at alt det hosteri om natten også slutter.
God weekend.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar