Jeg har gennem længere tid haft lyst til en omgang stærk chili con carne, og måske det er kommet lidt snigende i forbindelse med at efteråret har indhentet os.
Der findes intet bedre end en skål dejlig varm og stærk chili con carne på en lidt halvkold efterårsdag, men vi trængt til lidt fornyelse, så derfor er det hakkede oksekød udskiftet med kylling. Krydderierne og selve fremgangsmåden er som den plejer, men den bliver aldrig helt som sidste gang, da jeg bruger hvad vi har af forskelligt grønt i køleskabet.
Ingredienser
4-5 stk kyllingebryster
2 peberfrugter1 løg
1 jalapenos chili
1 spsk sambal olek
3 dl udblødte hvide bønner eller en dåse kidneybeans
1 gulerod
1 pastinak
2 dåse hakkede tomater
2 fed hvidløg
Spidskommen
2 økologiske hønseboullionterninger
2 dl vand
1 tsk røget paprika
3 spsk oregano
1 spsk rørsukker
Salt og sort peber
Olivenolie
1. Kyllingebrysterne skæres i mindre tern. Alle grøntsager skæres i små tern og rodfrugterne rives på det grove rivejern.
2. Kyllingen brunes godt i olie, hvorefter alle grøntsagerne tilsættes og de sauteres et par minutter. Nu tilsættes de hakkede tomater, vand og diverse krydderier og hele herlighed skal nu simre indtil kød og grøntsager er godt møre. Retten smages til og hvis man bruger dåsebønner tilsættes de retten 5 minutters tid før servering, da de ellers koger helt ud.
3. Retten serveres med en god klat creme fraiche på toppen. Velbekomme.
Det var dejligt med lidt fornyelse på tallerkenen, og det er i hvert fald ikke sidste gang, at vi får denne udgave med kylling i stedet for den klassiske udgave med oksekød.
Jeg havde en fuldkorns tortilla til overs fra weekend, og den blev lavet til en håndfuld nachos, så der var lidt til at snacke ved siden af. Jeg penslede tortillaen med olivenolie på begge sider, dryssede den med lidt fint salt og Urtekrams Cajun krydderblanding. Herefter skar jeg tortillaen i trekanter og bagte dem i ovnen ved 180 grader. De fik 5 minutter på hver side, og så var de faktisk rigtig lækre og sprøde.
Oskar syntes nachos´ne var et sandt hit, specielt når de samtidig blev dyppet i creme fraiche. Alt i alt en lækker aftensmad, som gav lidt varme på en oktoberdag.
I morgen skal vi have sådan en burger her. Glæder mig allerede ;-)
God aften.
Hvor ser det godt ud - jeg er stor chiliconcarnefan, så det her må også bare være et hit :D
SvarSlet- Anne