Sider

onsdag den 16. oktober 2013

Mac ´N´ Cheese

Det er en all american classic og det er bestemt ikke en ret for de virkelig fedtforskrækkede. Det er comfort food når det er bedst og så passer det jo helt perfekt til årstiden, hvor det kan hjælpe en med at holde varmen ;-)
Jeg har ikke fulgt en opskrift slavisk, men har i stedet ladet mig inspirere på både danske og amerikanske sider. Selve fremgangsmåden er ens, det som afviger er oftest mængden af ost kontra macaroni og så selvfølgelig hvordan det krydderes. 
Da det var min første udgave af Mac ´N´cheese valgte jeg en ret plain udgave, da det er nemmere anden gang man laver en ret, at spice den op. 
Tilbehøret var ligeledes helt simpelt; et Hopballe Mølle kyllingebryst og babyspinat med vinaigrette. Easy peasy.

Ingredienser
300 g macaroni
50 g smør
1 fed hvidløg
1 tsk rosmarin
3 spsk hvedemel
5 dl mælk
150 g cheddar, revet
100 g emmentaler, revet
Salt, peber
1 dl rasp

1. Macaronien koges al dente efter pakkens anvisning. Jeg bruger macaroni fra Änglamark, de er nærmest forvoksede suppehorn. Vandet drænes fra og den kogte macaroni stilles til side i dørslaget. 
2. I en større gryde smeltes smørret sammen med det finthakkede rosmarin og hvidløg, herefter tilsættes melet og der røres godt, så det ikke brænder på. Tilsæt mælken lidt ad gangen og rør grundigt for at få rørt klumperne helt ud. Når al mælken er tilsat skal sovsen simre et par minutter under omrøring.
3. Nu tilsættes osten og rør godt indtil det er helt smeltet. Tilsæt den allerede kogte pasta og smag saucen til. Sovsen hældes i et ovnfastfad og der drysses med rasp.
4. Bages ved 180 grader i 20 minutter. Serveres rygende varm - velbekomme. 



Jeg må indrømme at det smagte godt, men at det nok lige var en anelse for ostet og fedt til mig. Det var i hvert fald ikke muligt for mig, at spise min portion op for det lå virkelig tungt. Smagen var bestemt ikke dårlig, men jeg vil en anden gang tilsætte ærter, flere krydderurter, en finthakket jalapenos og så skrue lidt ned for osten.
I sidste uge fik vi en dejlig gave af mine forældre. Det var en gave som krævede lidt plads i fryseren, men jeg fandt nu gerne pladsen. Min mor havde bestilt en masse kyllinger fra Hopballe Mølle og forærede os 3 lækre hanekyllinger, kyllingebryster og nogle rigtig store kyllingelår. Det var virkelig en dejlig gave og en virkelig smagfuld en af slagsen. 
Hos Hopballe ligges der vægt på dyrevelfærd og en kylling får lov til, at leve længe nok til at både smag og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt. Kyllingerne har 4-5 gange så meget plads, at boltre sig på som en konventionel en af slagsen og de slagtes først efter 90 dage. Kyllingerne er ikke økologiske, men så længe de bliver behandlet ordentligt, så betyder det ikke noget for mig. 
Kyllingerne er ikke så billige som de mishandlede kræ man kan købe i de fleste supermarkeder, men de to produkter er altså også helt umulige at sammenligne. Hvis man gerne vil have en saftig og smagfuld kylling, hvor kødet rent faktisk smager af kylling og hvor det ikke er pumpet op med lage, så er det her du skal kigge. Hopballe har en god online-butik, men de har også en lækker lækker gårdbutik og tilhørende restaurant, som bestemt er besøget værd. Vi køber der i hvert fald jævnligt og har også besøgt deres butik og restaurant et par gange. 
God aften.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar