Igår eftermiddag og aften evnede jeg, trods en godt træt Oskar, at få lavet en portion hjemmelavede P-tærter. Det skulle vise sig, at der var andre skjulte modstandere end en træt Oskar, for midt i at sukkerlagen skulle koge stod mit termometer selvfølgelig af. Gode råd var dyre, men der var jo ingen vej tilbage, så jeg måtte forsøge mig og håbe på at min sukkerlage havde den rette temperatur. Resultatet blev i hvert fald en hvid substans som både smagte og havde konsistens som fransk nougat - så helt galt kan det jo ikke have været. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg forsøger mig udi den franske nougat, men skal vist have anskaffet mig et nyt sukkertermometer inden.
Opskriften jeg brugte fandt jeg hos Fru Millas Cupcakes og det er faktisk en god og ganske simpel opskrift, hvis man da altså bare har et sukkertermometer.
Jeg lavede to slags tærter. En helt traditionel P-tærte med nougat, peanuts og chokolade og så én med et drys af frysetørrede hindbær, som med rette må døbes H-tærter.
En lækker treat på sådan en regnfuld oktoberaften, og jeg glæder mig allerede til at forsøge mig med andre variationer af nougaten. I mit hoved skal der laves eksperimenter med en udgave med citron, lakrids og hindbær. Vi må se hvornår den står på nougat igen herhjemme.
God aften.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar