Sider

søndag den 13. oktober 2013

Rødspætte-ruller med spinat, fløde og pasta

Der er blevet flyttet lidt rundt i denne uges madplan og derfor har vi først i dag fået de rullede rødspætter. Det er det som er så skønt ved en madplan for det betyder jo ikke noget at bytte lidt rundt på dagene, da der jo er købt ind til alle retterne.
Denne ret tog under 30 minutter at bikse sammen og det inklusiv klargøring og snitning af grøntsager, så det er virkelig en god ret til de rigtig travle dage. 

Ingredienser
3 rødspætte-fileter 
1 pk. seranoskinke
200 g frisk spinat
1 bundt forårsløg
2 fed hvidløg
2 spsk tør vermouth
1 dl letmælk
1 dl fløde
2 store håndfulde frisk basilikumblade
Salt og sort peber
Olivenolie
3 kødnålle
En lille pakke frisk pasta

1. Spinat og basilkum vaskes grundigt og spredes ud på et tørt viskestykke. Forårsløg skæres i skiver og hvidløget finthakkes. 
2. De 3 fiskefileter bredes ud på et skærebræt, hvorefter de krydderes med sort peber. Oven på hver af fileterne ligges en skive seranoskinke og et par spinatblade, hvorefter
fileterne rulles sammen og hæftes med en kødnål. Resten af seranoskinken hakkes groft.
3. En gryde til pastaen gøres klar, så vandet hurtigt kan komme i kog. I en anden gryde sauteres hvidløg og seranoskinken i olivenolie, hvorefter spinaten tilsættes og der røres indtil bladene er "faldet" sammen. Tilsæt vermouth, mælk og fløde og smag til med salt, hakket basilikum og peber. Læg fiskerullerne ned til sovsen og læg et låg på gryden. Fisken skal nu dampes ved lav varme under låg i 4-5 minutters tid. Alt i mens koges pastaen. 
4. Velbekomme - det er ik´så ringe endda ;-)


Dejlig og hurtig aftensmad, hvilket bestemt ikke er så ringe på en søndag, hvor det sidste weekend for alvor skal nydes. 
I dag fik jeg også prøvet kræfter med en portion hjemmelavet p-tærter, men kunne ikke dy mig for, at ændre bare en smule og jeg blev ikke skuffet. Forhåbentlig kommer de på bloggen inden vi får spist dem allesammen. Det er nemlig stort set umuligt, at tage et ordentligt billede på denne årstid når det er efter aftensmadstid. 
God søndag og god ferie til de heldige. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar