Det blev i hvert fald ført til planen, at vi den kommende søndag skulle have smørrebrød.
Jeg lod mig inspirere af Royal Smushi Café hos Royal Copenhagen i København. Her serveres der, hvad de selv beskriver som "Smushi", som er en sammentrækning af "Smørrebrød" og "sushi". Deres "smushi" er fine og runde brød som er smukt pyntet og fremstår yderst delikate. Det er en super måde at bevare den danske smørrebrødstradition og så er det altså skønt med kold aftensmad i ny og næ.
Jeg lavede 3 forskellige udgaver, som på mange måder var meget traditionelle, dog var roastbeefen med et lille twist. Den var inspireret af smørrebrødsdronningen Ida Davidsens "Moderne", som jeg lavede da jeg var på Suhrs husholdningsskole for snart hundrede år siden ;-) Det er nemlig en laber kombination.
Roastbeef, æg og sprødstegte løg.
En helt tradionel en af slagsen med æg, rejer og et skud mayonaisse.
Rosinen i pølseenden var røget ørred og flødeost rørt med rigeligt wasabipaste.
Det var en skøn aftensmad, som vi nød efter at ham Oskar var lagt i seng. Det er indimellem skønt, at nyde sin aftensmad i fred og ro, hvilket man vist ikke helt forstår at værdsætte før man får børn.
Oskar har heldigvis fået det bedre efter opstart af penicillin, men er dog alligevel langt fra i storform.
Jeg har fri imorgen, men skal sen aften møde ind til den første af fire nattevagter i rækken. Derfor får Oskar endnu en dag hjemme, og så må vi vurdere imorgen om han tirsdag skal passes af bedstefar. Det er i hvert fald rart hvis han når, at komme godt ovenpå igen inden han kastes ud bakteriebadet i vuggestuen.
God søndag og forhåbentlig når jeg også, at få blogget om den kommende uges madplan.
Hvor ser det lækkert ud, elsker smørrebrød:-)
SvarSletIda Davidsen har altid været min smørrebrøds guru.
Vh Lykke
Tak for din kommentar Lykke. Jeg elsker også smørrebrød, og det bedste er at det er en fornøjelse at lave. Vi skal vist have smørrebrød lidt oftere herhjemme for det er nu nemt og ikke mindst lækkert i ny og næ. God uge, mvh Matilde
SvarSlet