Sider

fredag den 25. oktober 2013

Spaghetti alla Carbonara

Denne uge er gået lidt hen i tåge, da jeg har været syg og dermed har mad ikke lige været første prioritet for mig. Der er selvfølgelig blevet serveret mad, men det bedste var at vi jo i følge madplanen skulle have rester og mad fra fryseren. Første dag i køkkenet siden tirsdag var altså i dag, hvor indsatsen også var minimal, da vi skulle have spaghetti alla Carbonara. 
Der er mange og delte meninger om netop denne ret, og omdrejningspunktet er oftest hvorvidt der skal bruges fløde. Her i huset er vi tilhænger af en virkelig cremet sauce og derfor får den fuld skrue med både æg, fløde og parmesanost. Intet mindre. 
Det er en tung og kulhydratrig ret, men den er cremet, smagfuld og lækker, men det klæder retten at blive serveret med en let salat "on the side". 

Ingredienser
250 g frisk pasta
1 Håndfuld
1 dl fløde
1 dl fintrevet parmesan
1 æg
1 fed hvidløg, finthakket
100 g lufttørret bacon
Masser af friskkværnet sort peber

1. Bacon skæres i tern og steges sprødt i en dyb stegepande. Baconen ligges på et stykke køkkenrulle, alt i mens vandet til pastaen bringes i kog.
2. Fløde, æg, ost og peber piskes sammen og når vandet koger sættes pastaen over. Pastaen koges efter anvisningen på pakken. 
3. Det meste af baconfedtet kasseres, men der efterlades et par spiseskefulde i pande og heri svitses hvidløget, hvorefter baconen tilsættes. 
4. Vandet drænes fra pastaen og pastaen hældes over i stegepanden. Der røres forsigtigt rundt, så baconen er jævnt fordelt i pastaen. Nu tilsættes flødeblandingen og panden tages fra varmen. Der røres igen forsigtigt således, at saucen er helt fordelt og varmen fra pastaen vil nu få saucen til at tykne. Det er vigtigt, at retten ikke får høj varme nu, da man risikerer at æggene koagulerer og så bliver det en klumpet og uappetitlig sauce.
Velbekomme.


Aftensmad på ingen tid, hvilken sand fornøjelse, specielt når man ikke er på toppen. Oskar var ganske interesseret og har efterhånden fundet fidusen med at suge det sidste af spaghettien ind i munden. Han er fandt dog også hurtigt ud af, at det dersens bacon smagte godt, så det tyggede han længe og grundigt på. Det er altid skønt når der kommer noget indenbords, specielt fordi han siden vuggestuestart ikke rigtigt har villet spise frokost derhenne. Det er lidt surt, da han så oftest er smadder sulten om eftermiddag efter en lang dag afsted hjemmefra, men det går vel over igen ;-)
Nu står den på weekend og vi ligger allerede på langs på sofaen, mens vi ser serier på netflix. Alt i mens nydes der en lakridspibe eller to - mums - godt de ikke blev forbudt ;-) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar