Sider

tirsdag den 22. oktober 2013

Varm rosenkålssalat

Igår aftes fik vi helt almindelige danske frikadeller. De blev lavet, som det i min optik hører sig til, på en blanding af kalvekød og svinekød. Jeg er ikke så god til at bruge en opskrift, da det oftest bliver lidt på gefuhl, da det er svært at vide hvor meget væske der fx. skal i en fars. En helt almindelig frikadelle-opskrift findes dog på bloggen her.
Det skulle gå lidt hurtigt og i køleskabet havde jeg en halvpose rosenkål og lidt bacon i tern, så det blev altså det lette tilbehør.

Ingredienser
15 rosenkål pr. person
75 g bacon i tern
Frisk persille og timian

1. Rosenkålene rengøres ved at de yderste grimme blade pilles af og stokken skæres af, hvorefter de halveres.
2. Baconen steges helt sprødt i en stegepande og ligges tilside på fedtsugende papir. 
3. Rosenkålene steges i fedtet i 4-5 minutter ved middelhøjvarme. De skal stadig have bid og de må også gerne få lidt farve. Før servering drysses der med frisk hakket persille og timian.


Det var ikke en speciel "mande-venlig" aftensmad, men tænker at de fleste mænd kan omvendes, når der er tilsat bacon. Det smagte skønt og retten kan formentlig overbevise de af jer, som har barndomstraumer omhandlende overkogte rosenkål. Det virker i hvert fald for mig.
I aften står den på Osso buco og der skal produceres en ganske stor omgang, da vi får selskab af min veninde Kathrine, Louise og hendes søn Viktor. Det glæder vi os alle til og tror de to drenge får rigeligt travlt med at lege. 
Opskriften bliver noget i stil med dette, dog bliver denne udgave med rødvin og så tror jeg der vist også skal tilsættes lidt knoldselleri. Det allervigtigste er selvfølgelig gremolataen, som virkelig er prikken over i´et og uden dette ville retten ikke helt være det samme. 
God aften.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar