Sider

søndag den 17. november 2013

Fiskefilet med rejesalat

Søndagaften bestod aftensmaden af ikke mindre end en rugbrødsmad med en smørstegt paneret fiskefilet. Det er super nem, børne- og voksenvenlig aftensmad og jeg har endnu ikke mødt nogen, som ikke bryder sig om sådan en omgang. 
Her i hjemmet er der delte meninger om sådan en fisks tilbehør, men vi kan da heldigvis finde en løsning hvor vi begge bliver tilfredse.
Jeg er på ingen måde remoulade-glad og vil hellere i mangel af bedre, spise min fisk helt au natural. Min mand derimod mener, at kombinationen af sprød fiskefilet og remoulade er et match made in heaven.
Løsningen på denne "problematik" er, at vi laver en rejesalat og så er vi sådan set begge godt tilfredse.
Søndag lavede jeg en portion mayonnaise, da det jo netop er grundbasen til en rejesalat og så skulle vi alligevel bruge mayonnaise et par gange i denne uge. 

Ingredienser
1 æggeblomme
3 dl smagsneutral olie
1 tsk Dijonsennep
2 tsk hvidvinsedikke
Saften af 1/4 citron
Salt og friskkværnet peber

1. Alle ingredienserne undtagen olien piskes sammen i en skål med et piskeris. Herefter tilsættes nu et par dråber olie, mens du pisker hele tiden. Der efter tilsættes en teskefuld olie mere, og så én til. Der piskes fortsat lystigt, da dette er måden til at få olien til at gå i forbindelse med ægget og det går forholdsvis hurtigt. 
2. Så snart mayonnaisen begynder at tykne en smule kan man tilsætte olien i en helt fin og tynd stråle under fortsat piskning. Der tilsættes olie indtil der opnåes en ønsket konsistens, og jo mere tilsat olie jo "tykkere" en mayonnaise. Jeg er så doven anlagt, at jeg rører mayo´en på min kicthen aid ;-)



Da jeg lavede rejesalaten tilsatte jeg 4 hvide slikasparges fra glas, en spiseskefuld aspargeslage og en stor håndfuld rejer til én dl færdig mayonnaise. Denne portion rakte til tre fiskefileter med rejesalat. 
Det er altså ikke så dårligt med en rugbrødsmad i ny og næ til aftensmad og bestemt ikke hvis det er sådan én af slagsen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar