Jeg er ikke speciel fan af halloween, da det for mig "bare" er en amerikansk tradition og en undskyldning for en masse snolder. Det er dog lidt svært, at "melde" sig helt ud da det er noget som daginstitutionerne har taget til sig, og der bliver virkelig klippet og klistret græskar, flagermus, spøgelser og edderkopper i lange baner. Jeg vil derfor gerne forsøge, at forme "vores" halloween, så det ikke kun bliver læssevis af dårligt slik og e-numre, men også noget med hjemmelavet pynt, bagværk, græskar lygter og selvfølgelig også slik.
I søndags købte vi, ikke mindre end, 2 store orange græskar. De to græskar skal en af de nærmeste dage skal laves til lygter, som skal pynte foran hoveddøren og på tagterrassen, så vi kan se dem fra stuen og køkkenet. Yderligere købte vi et stort hokkaido græskar, som Oskar mente at vi skulle lave til suppe. Derfor måtte vi jo have gang i suppegryden, også selvom ingen af forældrene egentlig er specielt vilde med græskar.
Når man har en meget lidt madmodig dreng, ja, så laver man altså alt hvad han selv efterspørger - specielt når det er noget så fornuftigt som græskarsuppe. Græskarret var ret stort, og derfor blev der også til en omgang lækre græskarboller.
Både suppe og bollerne var et stort hit, og bollerne blev faktisk også rigtig lækre, saftige og med et let orange indre. De ville være helt perfekte til fødselsdagsboller, hvis man tilfældigvis har fødselsdag her i efteråret. Suppen må jeg se om jeg ikke kan få bloggen en anden dag.
Ingredienser
16 græskarboller
250 g skrællet hokkaido græskar, skåret i tern50 g smør
2 dl mælk
25 g gær
100 g skyr
2 spsk sukker
2 tsk salt
300 g Hvid hvede
300 g alm. hvedemel
Æg til pensling
16 mandler
Grøn frugtfarve
1. Græskaret skrælles, og der afmåles 250 g græskar, som koges helt møre i en passende mængde vand. Vandet drænes fra og græskarternene moses eller blendes til en glat mos.
2. Smørret smeltes i en gryde, hvorefter mælk, græskarpuré, sukker og salt tilsættes. Omrøres indtil væsken er "lillefinger" varm, hvorefter gæren smuldres i.
3. Tilsæt nu skyr og melet - hold dog en lille smule tilbage - så du sikrer dig, at dejen ikke bliver for tør. Dejen køres i 5 minutter på en røremaskine, eller æltes godt i hånden. Skålen dækkes nu med folie, og dejen hæver et lunt sted i ca. 1 times tid.
4. Alt i mens dejen hæver, overhældes mandlerne med kogende vand og skallen tages af. Herefter tørres de, og puttes i en plastikpose sammen med lidt grøn frugtfarve. De skal bare ligge og trække farve, så de senere kan bruges som "stilk" til de fine "græskar".
5. Efter hævning tages dejen ud på et meldrysset bord, hvorefter dejen æltes godt igennem og herefter deles i 16 lige dele. Hver del formes til en bolle, som derefter snittes på siderne hele vejen rundt, så de får "riller" som et græskar.
6. Bollerne placeres på plader med bagepapir, og efterhæver tildækket i 45 minutter. Herefter pensles de med æg, og til sidst sættes "stilken" ned i midten af bollen og græskarbollerne bages nu i 15 minutter ved 180 grader varmluft.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar