Sider

fredag den 19. juli 2013

Kartoffelsalat - en rigtig grill-klassiker

Der findes intet mere lækkert end nye små danske asparges kartofler kogt med en god klat smør, salt og en dusk persille. Mums. 
Onsdag spiste vi aftensmad hos mine forældre og min mor kogte en lidt for ambitiøs portion lækre små asparges kartofler, men vi klagede nu ikke, da vi fik en portion af de lækre kartofler med hjem. 
Dagen efter var det eneste jeg kunne tænke på en gedigen omgang kartoffelsalat af den klassiske udgave, som må betegnes som et utroligt nemt, simpelt og klassisk tilbehør til grillmaden. Grill-sæsonen er jo nu for alvor over os.
Denne udgave blev som min mand ønskede det - en udgave lavet med inspiration fra min svigermor og hendes kartoffelsalat smager altid dejligt. Denne udgave blev dog med en lettere creme fraiche og så tilsatte jeg et par deciliter friskbælgede ærter, så der også var lidt crunch. 

Ingredienser
( 3. personer)
500 g kogte asparges kartofler
500 g ærter med skal
1 mellemstort løg
500 g Cheasy fraiche
1 potte purløg
4 spsk majonæse 
Salt og sort peber

1. Kartoflerne koges til de møre og lækre, hvorefter de afkøles helt. Jeg skrubbede kartoflerne med en svamp og beholdt skindet på.
Brug gerne resterne fra aftenen før og så er du er sikker på, at de er helt kolde. Kartoflerne skæres i mundrette stykker - ikke for små og ikke for store. 
2. Ærter bælges og pas på, at du ikke kommer til at spise alt for mange, hvilket kan være svært da de jo smager dejligt. 
3. I en skål blandes creme fraiche, mayo, hakket purløg, groft revet løg, salt og masser af sort peber. Lad dressingen stå og trække smag i køleskabet og smag så til igen. Dressingen må gerne være til den salte side, da kartoflerne "stjæler" meget af smagen. Når dressingen smager som ønsket tilsættes kartofler og ærter, og den er nu klar til servering.


Vores aftensmad bestod af en stor kalve-Ribeye-bøf, kartoffelsalat og lidt ekstra frisk grønt ved siden af. Oskar måtte nøjes med en frikadelle, men med kun 6 tænder er en bøf ikke en mulighed, selvom den virkelig var lækker, mør og saftig. 
Hvad er din grill-klassiker? 
God weekend.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar