I søndags var det mandens sidste feriedag og derfor skulle der kræses lidt om aftensmaden. Det blev derfor en kalvecuvette fra fryseren og hertil diverse grønt fra køleskabet. Vores køleskab bød bl.a. på lækre danske rødløg, danske gulerødder, grønne bønner, kartofler og champignon.
Det blev en super simpel aftensmad, hvor de få og enkle råvarer fik lov til at stå alene og jeg gik meget nænsomt frem på krydderi-fronten. Når nu de danske grøntsager er helt nye og lækre er det næsten også synd og skam, at overdøve deres lækre smag. Jeg brugte sådan set bare masser af frisk timian, Noilly Prat, salt og sort peber. Helt enkelt.
1. Cuvetten gøres klar til at komme i ovnen. Stegen afpudses og afpudset gemmes til senere brug. Cuvetten krydderes med masser af frisk timian, salt og peber og stilles til side i et ovnfast fad.
2. Det afpudsede fra stegen brunes godt i en gryde, hvorefter der tilsættes løg, gulerødder, frisk timian, et skivs Noilly prat og 2 dl vand. I et forsøg på en hurtig og smagfuld sauce koges dette i minimum 30 minutter, hvorefter kød og grøntsager sies fra. Saucen reduceres yderligere og smages til med salt og peber.
3. Alle grøntsager vaskes og gøres klar og ovnen tændes på 220 grader. Når ovnen er varm sættes kødet i ovnen og steges til en centrumtemperatur omkring de 58 grader. Jeg gav min steg 18 minutter, men tiden afhænger af stegens størrelse.
4. Kartoflerne bringes i kog og når kødet tages ud af ovnen, påbegyndes tilberedningen af de forskellige grøntsager. Jeg dampede gulerødder og bønnerne i saucen, mens løg og champignon blev stegt på en pande i lidt smør. Det vigtigste er bare, at grøntsagerne fortsat har bid, så det er om at være et skridt foran hele tiden.
5. Kartofler og diverse grøntsager anrettes i en dyb tallerken, hvorefter kødet ligges ovenpå og til allersidst overhældes retten med saucen. Velbekomme.
Lækker, sprød og sommerlig aftensmad - men det ændrede jo ikke på, at der var et styks ferie til salg. Tilbage til hverdagen - værsgo.
I dag har jeg fået bagt en omgang mini cupcakes, som skal bruges på lørdag, hvor min veninde Louise fylder 30 år. Vi glæder os til at fejre hende i samvær med familie og venner, og heldigvis er det ganske smertefrit at blive 30 år. Jeg taler af erfaring;-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar