I morgen til Oskars fødselsdag kommer vores familie til frokost, da er det bedste tidspunkt på dagen for den lille fødselar.
Vi skal have lidt forskellige retter til frokost og en af retterne er blandt Oskars ynglingsretter. Her er der nemlig tale om fiskefrikadeller med remoulade. Det er en passion han deler med hans far, så derfor syntes jeg at remouladen skulle være hjemmelavet.
Basen for remouladen er en mayonnaise, så i morges lavede jeg en stor portion, så der også var noget i overskud til en hvidløgsmayo til manden.
Min remoulade er ikke så traditionel, da jeg ikke kun bruger pickled grøntsager men også letkogte rå grøntsager, men det er jo en smagssag.
Remoulade er jo en fed spise, men det skal der jo også være plads til i ny og næ, men heller den lidt federe hjemmelavede end den på tube. Nu kan remouladen stå og trække yderligere smag i køleskabet til i morgen, hvor den skal serveres til små fiskefrikadeller.
Jeg skriver både opskriften på mayonnaisen og remouladen, selvom remouladen blev lavet lidt på slump.
I forhold til mayonaissen er det vigtigt, at æggeblommer og olie har stuetemperatur, da mayo´en ellers nemt skiller. Det er super nemt, selvom mayonnaise altid bliver udråbt til, at være en rigtig svær ret at kringle. Hvis man tager sine forholdsregler, så er det ingen sag og den hjemmelavede udgave er så meget bedre end nogen købe-udgaven.
Ingredienser
4 pasteuriserede æggeblommer
5 dl solsikkeolie eller anden forholdsvis smagsneutralolie
Et godt nip salt
2 spsk citronsaft
2 tsk dijonsennep
1. Jeg brugte min Kitchen Aid, så jeg slap for at piske i hånden. Æggeblomme, salt, citron og sennep røres sammen, hvorefter olien tilsættes lidt ad gangen under konstant piskning. Start med få dråber og tilsidst kan olien hældes i en tynd stråle. I takt med at der kommer mere olie i, vil mayo´en blive tykkere, og det er mængden af olie som bestemmer konsistensen. Når alt olie er rørt i mayo´en står du med en stor portion mayo, som kan bruges til forskellige salater, dips eller remoulade. Nemt.
Her tilsætte jeg et fed presset hvidløg og vupti en omgang hvidløgs-mayo´til dips og sandwich.
Ingredienser
6 spsk mayonnaise
2 spsk creme fraiche 18 %
150 gulerødder
150 knoldselleri
0,5 løg
150 g agurk
3 spsk kapers
4 syltede agurker
1 tsk karry
3 tsk gurkemeje
5 spsk hakket purløg
Salt og peber
1. Selleri og gulerødder skæres i fine tern, og koges til de er møre, knap et par minutter. Vandet drænes fra og ternene nedkøles.
2. De resterende ingredienser finthakkes ligeledes, dog fjernes kernerne fra den rå agurk, da remouladen ellers vil blive for våd.
3. Alle ingredienserne blandes i en skål og smages til med salt og peber. Remouladen må gerne stå og trække, så alle smagene står bedre frem, så husk lige at smage på den endnu engang inden servering. Opskriften giver omkring 5 dl færdig remoulade.
4. Velbekomme
Så er jeg ved at være færdig for i dag med diverse forberedelser og håber at jeg også lige kan nå, at få dækket bord. Det er jo skønt at være forberedt, specielt når man har en lille krudtugle, som pludselig har fingrene i alting.
God weekend til jer som kiggede forbi bloggen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar