Rejerne var de lidt kedelige af slagsen, dem i lage og de havde længe stået i mit køleskab. De var egentlig tiltænkt til en god frokost med en rejemad eller to, men sådan skulle det ikke gå denne gang.
Ingredienser
1 bundt forårsløg
1 håndfuld bredbladet persille
1 fed hvidløg
4 håndfulde frosset helbladet spinat
8 grønne asparges
1 tsk sambal olek
1 spsk fiske sauce
300 g rejer i lage
1 dl piskefløde
1 dl vand
Sort peber og salt
Frisk pasta
1. Alle grønsagerne vaskes. Løgene skæres i skiver på skrå og aspargesne skæres i et par centimeter lange stykker. Hvidløget og persillen hakkes fint
2. Løg, spinaten og hvidløg sauteres i lidt olie i en sauterpande, hvorefter fløde,persille, vand, fiskesauce og sambal olek tilsættes. Sovsen simrer 5 minutters tid, mens pastaen koges og et øjeblik før servering vendes de drænede rejer og aspargesene i sovsen.
3. Når pastaen er kogt vendes det i sovsen og så er der serveret. Smag eventuelt sovsen til, men vær meget påpasselig med saltet, da fiskesaucen allerede tilføjer salt.
Lækker og let aftensmad med et let spark fra chilien, men ikke specielt børneegnet, så Oskar mæskede sig i nystegte fiskefrikadeller istedet. Retten kan dog sagtens stå uden chilien, men det er nok ikke helt det samme.
Lige nu simrer en gang oksegryderet på komfuret, så det bliver også en nem aftensmad i aften, hvor det eneste jeg skal lave i aften er kartoffelmos og måske lidt grønt on the side.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar