Det var ikke den mest fotogene aftensmad i aften, men den smagte nu faktisk ganske godt. Jeg må efterhånden være den eneste i blogland som endnu ikke har forsøgt mig ud i de meget omtalte bønnefritter. Hvem der har det egentlige ophav ved jeg ikke, men jeg kan se at de er nået vidt omkring.
I de fleste opskrifter benyttes der frosne grønne bønner, men jeg syntes nu at det var lidt synd, at hente dem på frost nu hvor butikkerne bugner med de friske.
Der er et ret stort svind på grund af at væsken fordamper, så vi spiste faktisk over 1 kg bønner til aftensmaden men fik heller ikke andet tilbehør til vores hakkebøf.
Ingredienser
1 kg grønne bønner - Haricots Verts
1 spsk olivenolie
Salt og peber
1. Bønnerne vaskes og klargøres ved, at skære de grimme ender af. Bønner tørres godt i et viskestykke og hældes i en pose sammen med olie og krydderier. Posen rystes grundigt således, at olien og krydderier fordels jævnt.
2. Ovnen tændes på 190 grader og en bageplade beklædes med bagepapir hvorefter bønnerne fordeles ud. Bønner bages i 30-40 minutter og bønnerne vendes flere gange undervejs. Serveres med det samme.
Det bliver aldrig en rigtig pommes frites, men det havde jeg nu egentligt heller ikke regnet med. Det skal dog tilføjes at det er et ganske glimrende alternativ og en super måde at få noget grønt indenbords. Fritterne var faktisk rigtig sprøde lige da de kom ud af ovnen, men det var kun en kort fornøjelse. Jeg ved ikke om jeg skulle have givet dem 5 minutter mere i ovnen, men tror de ville have blevet lidt for brændte. Måske der er nogen som kender nogle tricks?
I morgen aften får jeg huset fuldt af damer og formentlig også et par små babyer. De kommer for at se på børnetøj fra mærket Pomp de lux, så derfor er manden flygtet ud af huset.
Derfor står menuen på lasagne, og min mor kommer og spiser sammen med Oskar og jeg, da hun også vil se på sagerne. Jeg glæder mig og mon ikke der bliver plads til lidt hygge også - min mor har i hvert fald bagt brownies. Mums.
God aften.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar