I går aftes var dagen hvor der blev holdt en hyggeaften herhjemme i selskab med dejlige damer, og samtidig var det muligt at købe børnetøj fra POMPdeLUX. Vi blev ikke så for færdeligt mange, men det gjorde det måske også mere overskueligt.
Folk var inviteret til omkring kl. 19, så det var så skønt at min mor havde tilbudt at medbringe verdens bedste brownie. Opskriften finder du her.
Min mand var ikke hjemme og derfor havde jeg allerede om onsdagen lavet en bolognese, som skulle ligges sammen til en lasagne. Det endte dog med, at jeg var det eneste som spiste, da Oskar stadig ikke er på toppen ville han hellere have en portion havregrød. Så det fik han.
I dag fredag skulle ugen afsluttes med en hjemmelavet burger og det var ikke meningen, at det skulle være en helt almindelig en af slagsen.
For et par uger siden bad jeg min mand hjælpe mig med madplanerne og satte ham til at finde lidt inspiration på Foodgawker. Hvis man ikke bare bliver en smule sulten ved, at lure der, så har man altså et madhjerte af sten ;-)
Han faldt over en burger, hvor bøffen var piftet op med forskellige slags ost, sød peberfrugt og jalapeno-chili. Vi fandt desværre ikke opskriften igen, så det er altså vores version og må tilstå, at den altså blev fandens god.
Ingredienser
400 g hakket oksekød
1 lille løg, groft revet
1-2 jalapeno-chili
2 røde peberfrugter
50 g emmentaler, skåret i grove tern
75 g frisk mozarella
Salt og peber
Olie til stegning.
1 moder avokado
2 spsk creme fraiche
1 fed hvidløg
Salsa enten købt eller hjemmelavet
Rødløg skåret i ringe
Burgerboller
1. Ovnen tændes på højeste temperatur og i et ovnfast fad ligges de to hele røde peberfrugter. De sættes i ovnen og skal nu udsættes for den høje varme indtil de er næsten helt sorte og ser alt andet end spiselige ud. Peberfrugterne tages ud igen og står lige 5 minutter på køkkenbordet. Lad ovnen være tændt, men skru nu temperaturen ned til 200 grader.
2. Herefter ligges peberfrugterne i en lille frysepose indtil den dannede kondens løsner det brankede skind. Nu fjernes al skindet og peberfrugten skrabes ren for kerner. Herefter hakkes peberfrugten groft.
3. Oksekød, hakket peberfrugt, hakket ost, fint hakket jalapeno og revet løg blandes grundigt. Tilsæt godt med salt og frisk kværnet sort peber, og ælt farsen godt igennem -gerne med hænderne. Farsen er ret rustik, men der kan sagtens formes bøffer og der formes 4 styks.
4. Bøfferne steges nu 1 minut på hver side og tilberedes yderligere 10 minutter i ovnen. Alt i mens laves en hurtig guacamole.
5. Avokado, hvidløg, et skud sambal olek og creme fraiche blendes og smages til med salt og peber. Det var guacamolen. Nemt ik?
6. Bøffen tages ud og en burger ligges sammen med guacamole, salsa, rødløg og en bøf. Velbekomme.
Herhjemme var vi begge to ret begejstret for resultatet. Bøffen havde et godt spark, var super saftig og så var det noget helt andet end en almindelig burger. Forandring fryder som man siger.
Vi spiste en burger hver til aften og frøs de resterende 2 bøffer ned, så inden længe har vi til en nem, lækker og hurtig burger.
Nu ligger vi begge og daser på sofaen, mens vi spiser snolder og ser "Hobitten". Det er jo en pokkers lang film, så den bliver vist ikke set færdig i aften.
God weekend til jer der kigger forbi bloggen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar