Sider

torsdag den 5. september 2013

Cornichons med et tvist

I går da mine forældre kom til aftensmad havde min mor om dagen været på Ingerslev torv, hvor hun havde købt 1 kg fine små cornichoner. De små agurker er ikke billige, men det færdige resultat er på alle måder så meget bedre end dem man kan finde på hylderne i supermarkedet. Aftalen blev derfor, at min far skulle have et af glas af de færdige syltede agurker som "betaling". 
Jeg har ikke den store erfaring med syltning, så der var ikke rigtig noget at trække på i den sammenhæng. Jeg har tidligere fået et par lækre glas syltede cornichoner af min Onkel Jørgen, som han havde krydret alt andet end traditionelt, men de smagte himmelsk. Han tilsætte blandt andet peberrod, chili og sennepsfrø så vidt jeg husker, og det gav de små agurker et velfortjent kick. Desværre gik min Onkel bort sidste sommer, alt alt for tidligt, så han kan desværre ikke give mig opskriften. Jeg har derfor forsøgt mig frem med inspiration fra denne opskrift, og så blev lagen smagt til med de krydderier som jeg husker fra min Onkels udgave og så selvfølgelig perleløg. 

Ingredienser
1 kg cornichoner
100 g perleløg
1 rød chili, i skiver
5 cm peberrod, skåret i skiver
Laurbærblade
1 tsk sorte peberkorn
1 tsk hvide peberkorn
1 spsk sennepskorn
2 fed hvidløg
0,5 dl rørsukker
4 dl lagereddike
4 dl vand
0,5 dl salt 
2 spsk salt

1. Cornichonerne vaskes grundigt og hver enkel agurk blev skrubbet med den bløde side af en engangssvamp. Herefter ligges agurkenerne i et fad, og de overhældes med den halve deciliter salt. Dæk fadet med en rent viskestykke, og nu skal agurkerne trække i 2 timer. Efter 2 timer vaskes agurkerne grundigt, så de er helt fri for salt. 
2. I mens varmes vand, eddike, de 2 spsk salt og sukkeret langsomt op til kogepunktet. Sterilisér diverse beholdere til cornichonerne. Jeg satte mine sylteglas ind i ovnen i 10 minutter ved 120 grader. 
3. Herefter fordeles diverse krydderier og agurkerne lagvis i glassene. Herefter hældes den næsten kogende syltelage over i glassene, så der cirka er en cm til glaskanten. Luk herefter glassene tæt. Cornichonerne er først klar efter 3-4 uger, og de skal opbevares et mørkt og køligt sted.


Nu er der kun at vente til de små nuttede agurker med spark er klar. Velbekomme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar