Sider

torsdag den 5. september 2013

Kartoffelporre-suppe

I aften står den på suppe og en rigtig efterårsagtig en af slagsen. Det er en super simpel suppe og den tager langt under en halv time at lave, hvis man ser bort fra den tid suppen skal koge.
September måned er for mig altid en lidt svær måned, da jeg føler at jeg skal give slip på sommeren og alligevel glæder jeg mig til efterår og vinter. Mærkeligt at man kan føle sig helt splittet, men efteråret er nu en dejlig og hyggelig tid. I år skal efteråret og vinteren for første gang opleves som husejere, og jeg er ret sikker på at jeg ikke kommer til at savne vores gamle og ret kolde lejlighed når temperaturen begynder sin nedtur. I år skal vi nyde, at vores jordvarme vil holde vores tæer varme døgnet rundt - det bliver en helt ny oplevelse;-) Hvis vi alligevel kommer til, at fryse næsen, så må vi jo varme os ved en omgang suppe som denne.

Ingredienser
7 store bagekartofler
4 porre
20 g smør
1,5 vand
2 kyllingeboullionterninger
1 dl fløde
Salt og masser af peber
Kødboller eller et drys sprødstegt bacon, men kan sagtens spises uden

1. Porrerne renses grundigt og vær meget opmærksom på, at der ikke er noget jord tilbage. Porrerne skæres i grove skiver. Kartoflerne skrælles og skæres ligeledes i grove tern.
2. I en stor gryde smeltes smørret, og først sauteres porrerne til de falder helt sammen, men de skal ikke tage farve. Herefter tilsættes kartoflerne og der sauteres videre i yderligere et par minutter.
3. Vand, boullion, salt og peber tilsættes og suppen skal nu simrer 30 minutters tid eller indtil både kartofler og porre er helt møre. Nu tilsættes fløden og det hele blendes med stavblenderen. Suppen bringes i kog og serveres med det samme - rygende varm.


Normalt tilsætter jeg ikke fløde til denne suppe, men da jeg havde en sjat stående i køleskabet røg det i. Fløden gjorde den endnu mere cremet og blød, så det er vist ikke sidste gang det er sket.
Oskar fik suppen med kødboller som sovs på lidt macaroni fra den anden dag, og det kom ned med allerstørste velbehag. De er altid dejligt når maden kan spises af os alle tre, det gør måltidet lidt nemmere.
I dag har jeg haft travlt med både syltning og bagning af en kage til eftermiddagskaffe på min fødselsdag lørdag. Kagen bliver et forsøg, så jeg håber den bliver spiselig ;-) 
  



Ingen kommentarer:

Send en kommentar