Sider

lørdag den 7. september 2013

Fødselsdagskage med lakridsmarcipan

For et par uger siden var jeg så heldig, at jeg modtog en dejlig gave fra Odense Marcipan med posten. Det var en af Odenses nylanceringer og det var med stor begestring jeg pakkede den ud. Det var en marcipan med lakrids, og straks kværnede mine tanker rundt for, at finde ud af hvordan det skulle bruges og hvilken anledning.
Oskar fyldte år forrige weekend, men jeg havde jo allerede bagt en kage til hans store dag. Det måtte derfor blive mine fødselsdagsgæster i går lørdag som blev udsat for mit eksperiment, men efter alt at dømme var det en succes. Heldigvis er skal vi sige 7.9.13.
Jeg elsker kombinationen af lakrids, citron og hindbær, så det var med disse ingredienser i mente at jeg lavede kagen. Kagen skulle have en mild lakridssmag, så derfor brugte jeg også almindelig marcipan, dog kunne kagen godt have klaret en ekstra teskefuld af Bülows lakridspulver. Det ved jeg så til næste gang ;-) 

Ingredienser
Kage
150 g Odense marcipan
150 g Odense marcipan med lakrids
3 æg
Fintrevet skal fra 0,5 øko citron
0,5 tsk bagepulver
2 spsk hvedemel
2 æggehvider
85 g sukker
Creme
200 g hvid chokolade
4 dl fløde
Fintrevet skal af en halv øko citron
Hindbær og ekstra revet citronskal til pynt

1. Riv marcipanen fint og rør et æg i ad gangen. Bland mel og bagepulver og rør det i massen sammen med citronskal.
2. Beklæd bunden af en springform(23 cm i diam.) med bagepapir og hæld dejen i. Sæt ovnen på 175 grader.
3. Pisk æggehviderne meget stive. Pisk sukkeret i  og fordel marengsmassen oven på kagen. 
4. Bag kagen på nederste rille i ovnen i cirka 30 minutter. Lad den køle af.
5. Fløden varmes op og den hvide chokolade smeltes heri. Når chokoladen er smeltet tilsættes den fintrevet citronskal. Cremen hældes i en skål, og dækkes med folie. Folien skal ligges helt ovenpå cremen, ellers kan der dryppe kondensvand ned og få cremen til at skille. Selve cremen forberedes gerne et døgn i forvejen, da det er vigtigt at den er helt og aldeles kold. 
6. Før servering piskes cremen op til ønsket konsistens. Det er bare vigtigt, at cremen ikke bliver pisket for hårdt, den skal stadig være let og cremet. Herefter fordeles cremen ovenpå den kolde kage og der pyntes med citronskal og friske hindbær. Velbekomme.




Lakridsmarcipanen er en succes. Basta. Den er smagt til med en mild smag af lakrids som samtidig ikke overdøver eller ødelægger den fine lækre marcipansmag. Odenses produkt er nemt at bruge i en snæver vending, men almindelig marcipan kan jo eventuel smages til med lakridspulver eller sirup for et lignende produkt. 
Her i huset står vi tidligt op, og dagen i dag skal bruges på Food Festival her i Århus. Jeg var så heldig, at vinde en billet på Karens blog "Dalsgaard i Skivholme" forrige weekend, så jeg glæder mig til at vi alle tre skal afsted. Vi skal blandt andet se diverse stande på festivalen, men jeg ved at en enkelt i vores husstand også er lidt tiltrukket af DM i hotdogs, så det kommer vi vist ikke udenom ;-) Hvordan skal I tilbringe jeres søndag?
God søndag til jer der kommer forbi bloggen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar