Sider

torsdag den 12. september 2013

Friske forårsruller med spicy dip

Ja, menuen i aften stod på friske forårsruller og det var dermed endnu en aftensmad til den lette side. Det kræver lidt snitning af grøntsager, stegning af lidt kyllingebryst og så skulle der bikses en spicy dip sammen. Det var ikke dippen der voldte problemer, da det hele bare røg i min foodprocessor. Jeg endte ud med, at lave to forskellige slags dip da en rest flødeost i køleskabet råbte på at blive brugt.
Jeg skriver kun opskriften på dyppelsen, da fyldet i forårsrullerne sådan set kun bestemmes af indholdet i dit køleskab. I vores udgave var der bl.a. kylling, bønnespirer, forårsløg, peberfrugt, mango, sukkerærter, agurk, gulerod som til allersidst blev rullet i opblødt rispapir. Nemt og de fine ruller kan snilt laves et par timer i forvejen.

Ingredienser
200 g ekstra fine ærter
3-4 spsk flødeost
1 fed hvidløg
Wasabipasta
Salt og peber

1. Alle ingredienserne køres en tur i foodprocessoren/blender og smages til med ekstra salt og wasabi. Dippen skal være til den stærke side, da den skal "overdøve" de rå grøntsager. Hvis du har tiden, så lad dippen trække smag i køleskabet.

Ingredienser
1 lille løg
2 fed hvidløg
3 cm frisk ingefær
1 rød chili
1 dl peanutbutter
Salt
Evt. sambal olek

1. Alle ingredienserne køres en tur i foodprocessoren/blender og smages til med ekstra salt og evt. mere chili. Den skal være godt spicy, man skal få varmen men vær opmærksom på, at smagen bliver kraftigere med tiden. 



Jeg elsker simpelthen de her friske forårsruller, som modsat deres friterede fætre, jo er sunde og kalorielette. De rå grøntsager giver et lækkert bid, men det kræver altså at der serveres en gang spicy dyppelse og gerne i rigelige mængder;-) Opskriften gav et par deciliter af hver slags dip, som snildt kan holde sig et par dage i køleskabet. Jeg tænker at peanutdippen kunne være lækker som marinade på et kyllingespyd, hvis man skulle have rester.
God aften.


1 kommentar: